İnternet Teknolojileri ve Dijital Pazarlama
Geçtiğimiz yıllar içeresinde yani son 20-30 yıllık internet teknolojileri gelişimini analiz ettiğimizde fiziki (somut) bir dünyadan sayısal yani analitik bir dünyaya doğru gidiş vardır . Bu sayısal lık ise dijitalleşen dünya olarak ifade edilmektedir.Bulunduğumuz yüzyıl ortalarına doğru, bu sürecin fazlasıyla hızlanacağı ve verilecek hiç bir komutun klavyeler aracılığı ile olmayacağından bahsediliyor. Yapay zeka ve zeka gücüyle nesneleri kontrol etme ve yönlendirme hayatımızın hemen hemen her alanında fazlasıyla kullanılmaya başlanacaktır.
Bilişim yani bilgi sektörü ihtiyaç duyulan bilgiyi üretiyor. Genelde bilgi toplumu da denilen bilgi sektörü bilişimin altyapısı ile bilgiyi işler ve daha iyi hale getiriyor. İnternet ve dijital yani sanal dünya ivme ile çığ gibi büyüyen bir noktada da devlet tarafından kontrolü sağlanması gereken bir konu, önemli bir alandır. Ülkeler ve yönetim birimleri mümkün olduğu kadar bu ilerlemeye engel teşkil etmeyecek mevzuatlar oluşturmalı ve bürokrasiyi insanlar tarafından daha kolay kullanılır hale getirmelidir.Günümüzde internet teknolojileri hayatımızı kolaylaştırıyor ve iş imkanlarını daha verimli kullanabilmemizi sağlıyor. Dünya üzerindeki tüm firmalar kısıtlama olmaksızın bir etkileşimle ticaretlerini geliştirebiliyor ve tanıtımlarını profesyonel bir şekilde yapabiliyor. Böylesine bir durumun pozitif tarafları olduğu gibi negatif tarafları vardır. Siber tehlikeler hayatın her kademesinde karşılaşacağımız sıkıntılar olarak varlığını sürdürecektir.
Tüm dünya üzerinde bilgi teknolojilerinin gelişimindeki an önemli unsur teknoloji alt yapısının ucuzlaması ve şebekelerin özelleştirilmesidir. Ülkemizde bu noktadaki en önemli zorluk bilgi altyapısının dağınıklığı ve bu dağınıklığı ortadan kaldıracak rekabetçi bir düzenleme olacaktır.İnternet teknolojileri ve dijital pazarlama sayesinde, küçük ve orta ölçekli yani Kobi firmaların büyük karlar ve cirolar yapabilecekleri halen konuşulmaktadır.
Sosyal medya, Dijital pazarlama ve bileşenleri, e-ticaret, e-marketing gibi tüm pazarlama organizasyonunu profesyonel bir şekilde kuran ve bunların arasında etkileşimi ve haberleşmeyi en doğru şekilde yöneten işletmeler kaynaklarını verimli bir şekilde kullanırken sonuçlarındaki başarısı daha hızlı olacaktır.Günümüz teknolojilerini ve yapay zeka kavramını yakından takip ederek zamanın gerektirdiği şekilde ekipler kurup, iş organizasyonlarını geliştirebilmek ise yeni bir iş kolu olarak gelecekteki yerini alacak gibi duruyor.
No Comment