HomeEkonomiAvrupa Birliği Ekonomisi ve YatırımAvrupa Birliği ve AB Devletlerinin Ekonomik Krizi..

Avrupa Birliği ve AB Devletlerinin Ekonomik Krizi..

Avrupa birliği üyesi ülkeler ve avrupa devletlerinde son yıllarda çok ayyuka çıkmamaklla ve çıkartılmak istenmemekle birlikte ciddi bir ekonomik kriz yaşanmaktadır.

Üstü kapalı yaşanan kriz,ülke liderleri ve ülke yönetim politikaları ve serbesst ticaret anlaşmaları gibi çalışmalarla aşılmaya çalışılıyor ve durağan olan ekonomi bir takım yeni düzenlemelerle canlandırılmaya çalışılıyor .

Avrupa birliği içindeki bazı üye ülkelerin ekonomik anlamda hiç bir katkı üretememesi, sürekli birlik fonlarını gerek bozuk ekonomileri ve gerek çalışmayan yaşlı nüfusları için kullanıyor olmaları birlik finansını fazlaca yoruyor. Bundan dolayı birlik içersindeki dinamiklerini anlama ve çözüm üretme konusundaki tüm çalışmalar fazlaca sorunu beraberinde getirmektedir.

Kapitalist toplumlardaki çalışanların haklarının uzun dönemli bir çözüme ve ülke ekonomilerini sağlıklı bir düzeyde seyretmesini sağlıyacak ülke dinamikleri de tolumsal politikalarda gayet zayıflayarak eskisi gibi seyretmemeye başlamış ve etkisiz bir konuma gelmiş bulunmaktadır.

Kapitalist toplumları ve avrupa üyesi ülkeleri bu hale getiren, tüm çıkış yollarını belirsizleştiren üretim araçları üzerindeki özel mülkiyettir. Günümüz dünyasında gelişen teknoloji dahil insanlık için bir nimet olmaktan çıkıp bir canavar haline dönüşmüştür.

Üye devletlerdeki krizin ana nedeni ise ,2008 yılındaki küresel finansal kriz gözterilebilir. Krizden once ulaşılan bol sermayenin neden olduğu kamu harcaması ile birlikte gerekli yeniliklerin hayata geçememesi ve bankaların finansman noktasındaki kırılganlıkları borç krizini ve siztemdeki düzeltilemeyen yükü hazırlamıştır.

Avrupa birliğinde oluşmuş kriz sonrası uygulanan politikalar ve alınan önlemler avrupanın borç krizi için başlayan süreç nedeni ile etkili olamamıştır.

İçine düşülen durum için uygun çözümlerin geliştirilememesi, önlemleri almaktaki gecikmeler, ortak karar noktasında güçlük oluşturmuştur.

Bütün bunların yanında Yünanistan gibi ağır ekonomik kriz yaşayan ülkelere yapılan yardımlar başta Almanya olmak üzere tüm birlik birincil ekonomi ülkelerini endişelendirmeye başlamıştır.

Dolayısıyla borç krizinin çözülmesine yönelik karar mekanizması iyi işlememiş yardımlar parçalar halinde oluşmuş ve nihayi çözüme ulaşılamamıştır.

Makroekonomik göztergeler ışığında alınan önlemlere ragmen Avrupa da borç krizinin hala devam ettiği rahatlıkla ifade edilebilir.

Bu noktada göstergeler ve ekonomik büyüme oranlarındaki gelişmeler AB’nin geleceğini belirlemekte ciddi etkili olacaktır. .Birliğin varlığı kısa,orta ve uzun vadeli planlarla yeni değerlemelerle şekilllenecektir.

Tuncay AKYOL

www.tuncayakyol.com F: @tuncayakyolofficial Tw: @Takyolofficial
www.maximedmarketleri.com F: @maximedsaglikmarketleri
www.interkron.com F: @interkrononline Tw:@interkron
www.maksimedsaglik.com F: maximedsaglikmarketleri
You tube : Tuncay Akyol
Linked in : Tuncay Akyol

 

Previous post
Soru & Cevap
Next post
Çin Dünyanın Süper Güçlerinden Biridir ..

No Comment

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir